RSS

Lidožroutské ostrovy

30 říj

Někdy je dovolená fyzicky tak náročná, až si od ní potřebujete dát dovolenou…  😉  Nebojte, neblábolím z podzimní depky, jen vysvěluji, že turistění po Austrálii je docela záběr na nohy a záda a tak vůbec na celého člověka. A jelikož my jsme spíše typ turistů – válečů, udělali jsme si z očumovací dovči na australském východě výlet ještě nějakých 2600 km východněji, do míst, kde každý špacír končí po pár minutách v teplé slané vodě tropického pásma Pacifiku.

Zaletěli jsme si na jeden z ostrůvků státečku Fidži, tvořeného souostrovím 322 kouzelných ostrovů vulkanického a korálového původu, z nichž jen 110 je trvale osídlených.
Celková plocha ostrovů je spočtena na 18 270 km2, což je asi tak 23% rozlohy naší republiky, ale tý báječný mořský vody okolo! Ta nám k tý naší pevnině přece jen dost citelně chybí. Škoda, pratáta Čech byl asi taky spíš váleč, než válečník.  😦   Zatímco obyvatelé jihovýchodní Asie se s tím popašákovali tak, že se na ostrovy Viti Levu, Vanua Levu a další, doplavili už nějakých 3500 až možná 10 000 let před naším letopočtem. A páč to byli echtovní neposedové, tak z Fiji se plavili na východ pořád dál a dál a postupně tak osídlovali ostrovy Tonga, Vanuatu a ostrovy Samoa, až prý dopluli i na Hawaii. Panečku, to byli cestovatelé!  Potravinovými zdroji se ovšem příliš nezatěžovali, obvyklou složkou jejich menu byli nepřátelé nebo pod různými okultními záminkami obětovaní členové kmene. Historici tvrdí, že kanibalismus se na fidžijských ostrovech praktikoval až do poloviny 19. století a zprávy o pojídání čerstvě rožněných lidí u příležitosti rozličných domorodých slavností, držely anglické i dánské dobyvačné mořeplavce v uctivé vzdálenosti od zlořečených Cannibal Isles skorem 200 let. Za lidožroutského rekordmana lze asi pokládat jistého Ratu Udre Udre, který prý (v první polovině 19. století) snědl 872 lidí, z jejichž kostí navršil hromadu coby pomník svého mimořádného gurmánského výkonu.  🙄  Naštěstí v roce 1874 vešlo Fiji pod britskou koloniální správu, která neměla pro pojídání lidí pochopení. Možná i proto, že Fidžiané byli pro Brity zajímavější jako pracanti na cukrových plantážích nebo v místních dolech na zlato, měď a stříbro či jako bojovníci ve válkách. Například během WW2 bylo mnoho Fidžijců dobrovolníky v armádách Austrálie a Nového Zélandu.
Vzhledem k velikosti státu a ani ne milionu obyvatel (870 tisíc.), má i dnes Fidži poměrně velmi silnou armádu čítající 3500 vojáků ve službě a 6000 záložáků, všetně 300 mužů Námořní jednotky a tak zde má pochopitelně  armáda významný vliv na vládu. Od získání nezávislosti Fidži na Británii v roce 1970, se zde odehrály už čtyři politické převraty, dva v r. 1987, pak v r. 2000 a poslední 5. prosince 2006. Výsledkem je, že Fidži bylo kvůli těmto nedemokratickým postupům vyloučeno z různých společenství států, jako jsou Commonwealth of Nations a Pacific Islands Forum. Naštěstí je Fidži, díky svým bohatým surovinovým zdrojům a vyvinutému průmyslu i zemědělství, v poměrně slušné ekonomické situaci a i současná nevolená vláda je si vědoma toho, že prosperita země stojí na zajištění právní jistoty podnikání a také možnosti dalšího rozvoje turismu. Vše by měla vyřešit nová ústava a zejména pak všeobecné demokratické volby, ohlášené na rok 2014. Nezbývá, než držet Fidžijcům palce, aby do té doby nenapadlo někoho z potomků Ratu Udre Udre vyhrabat nějaký oblíbený recept svého prapradědy a začít své soupeře žrát.  😛

…….pokračování zase příště….   😛

 
komentářů 71

Posted by on Říjen 30, 2012 in LSD

 

Vlastnosti:

71 responses to “Lidožroutské ostrovy

  1. oldwomen

    Říjen 30, 2012 at 00:44

    Pěkné. Jdu si nasypat kilovku chloridu sodného do lavoru teplé vody, přikápnu lehce chloridu vápenného, ponořím chodidla, zavřu oči a budu si představovat nosem, ušima, i chutí na patře. Jen nesmím usnout. Spadnout ze židle na betón není totéž, jako se zahrabat do vyhřátého písku 🙂
    .
    .
    Kult kanibalismu vznikl všude tam, kde byl přirozený nedostatek živočišné bílkoviny. Takže když budou turisté vozit ostrovanům dostatečné množství bifteků, tak je vysoká šance, že v pozvání na večeři od domorodce (k nám, domů, máma vaří skvěle) nebude taktně zamlčen fakt, že jsou hlavním chodem.

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 01:16

      Jojo, prej tehdá byl dokonce jediný slušný a správný pozdrav poddaného při setkání s náčelníkem „snězmě“. 🙄
      Dnes se tam k jídlu chovají vepři a prosperuje jim rybolov. A také už jistě umí počítat a vědí, že turistu je lepší oškubat než sežrat. 😀

       
  2. Canan Pamuk

    Říjen 30, 2012 at 10:45

    Takové příspěvky mi fakt dělají radost, děkuju. Doufám, že slib pokračování bude dodržen. Kdy jste tam byli? Myslím sezonu. Sežermě!

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 13:23

      Snězmě! Určitě se tady ještě jukáním na Fiji zahřejeme. Byli jsme tam letos v březnu a materiálu na koukání a povídání je dost. 😉

       
  3. zarox21

    Říjen 30, 2012 at 11:23

    Obrázky přesně do tohoto nevlídna. Ne že by zima neměla své světlé stránky, ale při pohledu na teplé moře srdéčko pookřívá natolik, že ztrácí pud sebezáchovy a na kanibalismus nemyslí… 🙂

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 13:25

      Právě proto jsme si toto téma nechávali k prvním mrazíkům. 😀

       
  4. Sendyman

    Říjen 30, 2012 at 13:26

    Hezký. 🙂
    A jsem si skoro jistej, že bejt to pratáta Brn, tak by došel až k móři!

    😀 😀 😀

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 13:29

      Rozhodně! My tady totiž máme teplíčko rádi. 😆 A náš pratáta se jmenoval Brm-Brm, akorát se to pak trochu zkrátilo. :mrgreen:

       
      • Sendyman

        Říjen 30, 2012 at 13:45

        No, nevím. Já bych ohledně toho teplíčka tak optimistickej nebyl. K móři sice jo, ale klidně by to mohl bejt Balt. A tam to zas tak moc žhavý není…
        Brm-Brm – já se zrovna koukal do překladovýho slovníku z hantecu, ale nemůžu to najít. Je to něco, co by vzdáleně připomínalo to naše český „střízlivý nás nedostanou“?
        😀 😀 😀

         
        • 747

          Říjen 30, 2012 at 15:04

          Správně, je to poněkud sofistikovanější varianta! 😛
          Balt nebrat, kosa, brrr! 😈

           
          • Sendyman

            Říjen 30, 2012 at 15:22

            No právě. Normálka jo. Ale mně se zadařilo, že jsem tam s kámošema jel na čundr v roce ´82, tuším. Kristovanoho, vono je to minulý století! 😀
            Výjimečnej rok, aspoň co povídali starousedlíci. Teploučko a pohoda.
            Akorát, že mně se výjimečně nepovidl.
            Poznal jsem tam totiž svoji bejvalku!

            😀 😀 😀

             
            • 747

              Říjen 30, 2012 at 15:33

              V tom případě Balt buď proklet! 👿

               
              • Sendyman

                Říjen 30, 2012 at 15:37

                Možná spíš ten rok ´82. A nebo mě, čert mi to byl dlužnej!

                😀 😀 😀

                 
                • 747

                  Říjen 30, 2012 at 15:53

                  Jojo, kam čert nemůže….. 😛

                   
  5. Sendyman

    Říjen 30, 2012 at 14:53

    Nažrat! 😀
    Ještě mě napadla taková věc:
    Za mýho mládí a školní docházky nás učili, jak ti zlí kolonialisté….
    Nemůžu si pomoct, ale kam se podívám, tak poté, co Angláni ty své državy opustili a dali jim svobodu, tak je tam akorát bordel. A i to mi přijde jako eufemismus.

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 15:13

      No jo, za našeho mládí psali učebnice komouši a ti neměli kolonialisty rádi, anžto jim z toho nic nekáplo. Máte recht, bývalé državy Anglického království jsou vždy na lepší úrovni, než například země, které kolonizovali třeba Španěláci. Jejich tzv. nezávislost je poněkud sporná, protože mnohým se stále dostává nemalé finanční pomoci z UK a tam, kde se vazby přerušily výrazněji jsou z demokracie tak trochu bezradní. 😉
      Jako turista ovšem například na Fiji nic bordelózního nezaznamenáte. Tudíž ve srovnání s takovým Egyptem, nemáte pocit ohrožení, páč vojsko ani policie tam neštráduje s automaty v ruce.

       
      • Sendyman

        Říjen 30, 2012 at 15:33

        S tím Egyptem máte pravdu. Když jsem tam viděl ty samopalníky…
        (Teda, abych byl přesnej, tak to nebyly samopaly, ale útočný automatický pušky, a ne jen tak halabala na zádech, ale připravený k okamžitý střelbě, a to na každým rohu.)
        No, bylo mi z toho trochu blivno, přeci jen, ať se tu děje co děje, na Koňským trhu a nebo na Kolišti je běžně nepotkáte.
        Pak mi řekli, že jsou tam pro moji ochranu, tak jsem se poněkud uklidnil… 😀

         
        • Sendyman

          Říjen 30, 2012 at 15:52

          Vono je to pro Středoevropana poněkud děsivý, potkává-li na každým rohu člověka, byť ve státní uniformě, co má AK-47 v palebný poloze.
          Dřív to tam nebylo, ale od tý doby, co tam vystříleli autobus turistů – nevím, buď v Údolí králů, nebo u chrámu královny Hatšepsovet, to možná spíš, ale gůglit se mi to nechce, tak tam takhle choděj.
          Na ochrtanu turistů, protože pochopili, že se bez nich neobejdou.

           
          • 747

            Říjen 30, 2012 at 16:00

            Pamatuji, že to tam takhle bylo už v roce 1990. A jo, je to divnej pocit. Ale v době války v Zálivu to tak trochu podobně bylo i v Itálii. Holt, kde fanatik, tam nebezpečno. 😦

             
            • Sendyman

              Říjen 30, 2012 at 17:11

              Tady bych si dovolil tak úplně nesouhlasit. Jednoho „fanatika“ znám, strávil jsem u něj víkend. A on u mě jednu noc. Ostrou zbraň má a ví, jak ji použít, o tom žádná. Přesto mi neustřelil hlavu, ač máme rozdílný názory na leccos, možná nejspíš na náboženství. Kdykoliv ho rád potkám, a doufám, že i on mě.
              Já jsem spíš kliďas, ale zbraň nechci, i když se mi (po technický stránce) líbí. A sehnat si ji, byť i nelegálně, není žádnej problém. Poslední dobou mám totiž takový pocity, že bych střílel a střílel, dokud by se mi neroztekla hlaveň. A je jedno, jestli v bejvalý rodině, nebo ve Sněmovní. Jsou prostě chvíle, kdy toho Breivika chápu. Ale souhlasit s ním nemůžu, to je jasný, Protože TO není řešení.
              Blbý, co? Asi bych si měl najít nějakýho mozkoškraba. 😀

               
              • 747

                Říjen 30, 2012 at 17:56

                Breivika chápu. Občas mám podobný pocity, ale jak říkáte, nic to neřeší. A to dokonce nejen politicky, ale ani soukromě. Zatímco najít si mozkoškraba nebo ještě lépe fajne ženskou -to řešení JE! 😀

                 
                • Sendyman

                  Říjen 31, 2012 at 21:04

                  Fuuuuuj, ženská!
                  To ne já, to Belmondo!

                  😀 😀 😀

                   
                  • 747

                    Říjen 31, 2012 at 21:13

                    Jo, Zvíře, můj velmi oblíbenej film. 😛
                    Ale Vám to fůůůůj vůůůůbec nevěřím!

                     
              • vonrammstein

                Říjen 31, 2012 at 00:22

                To jsem nepochopil 😯

                 
                • Sendyman

                  Říjen 31, 2012 at 01:27

                  Tady je toho k nepochopení, leccos. Ale co konkrétně? 🙂

                   
  6. JiHei - Fotografie

    Říjen 30, 2012 at 15:52

    Nádhera! Teda to je pastva pro kukadla! Opět jste si tím dal práci, milé Éro…Krásné fotečky, zajímavé povídání..Je to úchvatný kus země…ty barvy…Jedna fotka krásnější, než druhá! Mohl jste vůbec dýchat, když jste tu nádheru v první chvíli uviděl? Já, jak tu pusu nezavřu, tak bych asi ani nehlesla a jenom zírala… 😉 😎

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 15:57

      Je tam nádherně, jako všude, kde je hodně slunce a vody. Pořád je nad čím áááchat a co fotit – strhala byste tam foťák. Nám šlo nejvíc o to válení. 😛

       
      • JiHei - Fotografie

        Říjen 30, 2012 at 16:04

        Fotit a válet se zároveň – to bych myslím zvládla 😎 🙂

        A co tam teda dneska nejraději papají, když už tam nepapají to, co tam papali dřív? 😎 Dali jste si tam nějakou specialitu? 😉

         
        • 747

          Říjen 30, 2012 at 16:09

          Nejvíc papají rybičky. Specialitku jsme si nedali…. přece jen, vařili nám potomci lidojedů. 😛

           
  7. Věra

    Říjen 30, 2012 at 20:10

    Éro, nádherné fotky a skvěle načasované; ale to už tu někdo výše psal. Jo, válení u moře, v teplém písečku, to by se mi moc zamlouvalo; a komu taky ne, že jo. Plody moře na talíři by jednou za čas nebyly špatné, takové vyvážení nezdravého českého jídelníčku. A že jste neměli chuť na místní gastronomické specialitky naprosto chápu, v zemi s takovou tradicí jeden nikdy neví…

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 21:20

      Inu, jsou místa, kde je lépe, když ta věc na talíři má jednoznačný tvar a původ. 😎

       
      • Věra

        Říjen 30, 2012 at 21:24

        Jasně, to se naprosto shodneme.

         
  8. sluníčko

    Říjen 30, 2012 at 21:39

    Ostrovy Fidži jsou nádherné, to musela být báječná dovolená. Hned bych se tam vypravila, užít si teplé mořské vody, sluníčka…………….to by bylo úžasné, takže se budu těšit na další pokračování o ostrovech a zajímavostech kolem lidojedů. Škoda jen, že jste se tam s nějakým neskamarádili, měli bychom zajímavosti z první ruky.

     
    • 747

      Říjen 30, 2012 at 23:11

      Ale toš! Se Ti zachtělo někoho sežrat? 😈 Já věřím, že dnes už tam nikdo lidi nekonzumuje. Současní Fidžijci jsou samej úsměv a ochota a snaží se, aby se tam túristům líbilo tak, aby se k nim zase živí a zdraví vraceli. 🙂

       
  9. Norah

    Říjen 31, 2012 at 09:12

    Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

     
  10. ustarnouciblogeriny

    Říjen 31, 2012 at 10:14

    Nád-he-ra…
    Nějaký domorodný lidojedný recept by nebyl???

     
    • 747

      Říjen 31, 2012 at 11:33

      Nebyl. 😦 Vy byste se po nějakém pídila, vědoma si faktu, že Ratu Udre Udre měl potomky? 😉

       
  11. ustarnouciblogeriny

    Říjen 31, 2012 at 11:45

    Rozhodně. Pídila… pídi, pídi… Dobrých receptů totiž není níkdy dost…
    A potomci tam prostě někde být MUSÍ!!!
    Pohrávám si s myšlenkou, že si vezmu vééélkou půjčku a na VLASTNÍ NÁKLADY pošlu několik lidí na rekreaci do tohoto kouzelného místa na poznávací zážitkový zájezd „Po stopách zadků Rata Udre Udre …“ (nebo tak nějak)…

     
    • 747

      Říjen 31, 2012 at 11:53

      😆 velkorysá metoda, jak se zbavit některých lidí! To Ratu Udre Udre se snad čte nějak podobně jako: „ratu hudry hudry“ 😆 Nepřípomíná Vám to naše čertovské pohádky? 🙂

       
      • ustarnouciblogeriny

        Říjen 31, 2012 at 12:04

        Blebleble, tramtadadá!!! No jasně!! A ještě krocaní citoslovce!!!

         
        • 747

          Říjen 31, 2012 at 12:58

          Jo, čerta Blebleble znám, ale teho Tramtadadá si nevybavuji, jakož ani teho od krocanů. Ten bude asi z Vizovic. 😀

           
          • ustarnouciblogeriny

            Říjen 31, 2012 at 12:59

            Toš – ogare přesně tak!!!

             
            • Sendyman

              Listopad 1, 2012 at 12:32

              Dobrý den, měl bych takovej dotaz, ale zodpovědět mi ho může kdokoliv:
              Jde mi o to „toš: použila jste ho Vy, používá ho i zdejší majitel, 747, takzvaně „Éro“.
              Vy to tak máte na Moravě dané, že je to takhle? My tady v Práglu máme ekvivalent – „protože“.
              Tak nevím a chci bejt poučenej. 🙂
              Proto bych totiž myslel, že správně má bejt „tož“.
              Ale můžu se mejlit…

              😀 😀 😀

               
              • Sendyman

                Listopad 1, 2012 at 12:40

                Aby bylo jasno, já se tady narodil a celou dobu tady žiju. Přesto mám skoro moravský kořeny, tak to občas používám. V psaný verzi „tož“, i v hovorový se snažím dát důraz na „ž“. Tak to mám zajetý.
                To jsou ty střety rozličnejch kultur. 😀
                Víte, abysem věděl, jestli to nedělám blbě! 😀

                 
                • Sendyman

                  Listopad 1, 2012 at 12:56

                  Teda, vono to má ještě jeden, a sice „tak“. Ale tam se to“ž-š“ neřeší.
                  Tož, dneska večír jdu s Filipem a Miilkem na tataráka, je to zamluvený.
                  A tak (taky to tak jde!) si to užijem!

                  😀 😀 😀

                   
              • ustarnouciblogeriny

                Listopad 1, 2012 at 13:20

                No, správně je tož…, na valašsku užívají spíš toš.
                Slovník spisovné češtiny charakterizuje tož jako navazovací částici s oblastním rozšířením na Moravě, ekvivalentní slovu tak.
                V Ostravě a okolí je protože „bo“.

                Tož (i toš) dobrý tatarák!!! Bo to je náááramná dobrota!!!

                 
                • Sendyman

                  Listopad 1, 2012 at 18:10

                  Děkuju nastotisíckrát. Věřte, že si to užijeme!

                  😀 😀 😀

                   
                  • ustarnouciblogeriny

                    Listopad 1, 2012 at 18:45

                    Závidím… Tatarák miluju….A pak Plzničku… A doutníček…

                     
                    • Sendyman

                      Listopad 1, 2012 at 18:50

                      Doutníček? To je výborná ínspirace, děkuji pěkně.
                      Akorát, že Miilek se tváří, jakoby přestal kouřit, a Filip už jen prej z cizího.
                      Ale já je nějak srovnám! 😀

                       
                    • 747

                      Listopad 1, 2012 at 21:08

                      😯 Tak to si nějak neumím představit! Nějakej dámskej nebo přímo churchillovskej? 🙂

                       
                    • ustarnouciblogeriny

                      Listopad 1, 2012 at 21:20

                      Kohibu!
                      Miluju Churchilla, zvlášť jeho: „absolutly no sport!!!“
                      (A psst… to se nesmí… ale já ty nezdravé doutníky…hm… šlukuju…prase jedno…)

                       
                    • 747

                      Listopad 1, 2012 at 21:27

                      Šmarjá, Vy jste ale požitkářka!!! Málem se mi chce říct dekadentně perverzní požitkářka, ale na to se málo známe… 😳

                       
                    • ustarnouciblogeriny

                      Listopad 1, 2012 at 21:36

                      No, tak nějak… krásný biftek, ooobrovská porce bylinkového másla, starý karibský rum Zacapa, doutnák… ufff…
                      Děkuji genům za skvělé spalování…

                       
                    • 747

                      Listopad 1, 2012 at 22:57

                      Himl a ještě k tomu všemu požitkářství jste obdařena dobrým spalováním! Zelenám závistí a váhu kopu pod skříń. :mrgreen:

                       
                    • oldwomen

                      Listopad 2, 2012 at 01:24

                      Ó, doutníčky bývaly pošušňáníčko relaxační. Zbavovala jsem se pomocí nich závislosti. Pouzdro od posledního mám ještě schované a občas si přivoním ke vzpomínkám 🙂
                      Éro, kašlete na váhu, gatě jsou nejspolehlivějším indikátorem špekovitosti. Jídlo mi chutná snad každé, ale jsem veleúsporný model, co se spotřeby týká. Někdy mám pocit, že kynu už jen, jak se nadechnu páry nad sporákem.

                       
                    • 747

                      Listopad 2, 2012 at 01:48

                      Nj, ale když vono je tááááák nespravedlivé! 😉

                       
              • 747

                Listopad 1, 2012 at 13:31

                Toš vidíte, máte to aj s odborným výkladem! 😀 Vím, že spisovně je tam „ž“, ale při běžném místním užívání hovorových a krajových výrazů se mi zdá, že moravštině hoví spíše to š-š-šššššš! 😆

                 
                • Sendyman

                  Listopad 1, 2012 at 18:08

                  Já vím, že gramaťyku umíte. Ale tohle mě zajímalo, bo je to pro Pražáka voříšek! 😀

                   
                • Sendyman

                  Listopad 1, 2012 at 18:15

                  Takže když to vemu koldokolakolem, to vaše „toš“ je úplně stejný, jako to moje „stejný“.
                  Prostě nářečí. A to jsem chtěl vědět. 🙂

                   
                • Sendyman

                  Listopad 1, 2012 at 18:28

                  Mimochodem. docela chápu, že se Vám to „š“ líbí víc. Máte to tam nějak zažraný.
                  Plnej sklep „Šššššššvestek“, taky bych se nedivil!

                  😀 😀 😀

                   
                  • sluníčko

                    Listopad 1, 2012 at 19:54

                    Ahoj Sendy, koukám, jak jsi nastínil zajímavý problém a hned jsi ho vyřešil, to se mi líbí. Hlavně si vychutnej ten tataráček večer. Já ale vidím, že se nějakého nového receptu tady nedočkám, budu si muset tedy vystačit s našimi recepty. Nakonec se třeba vypravím také na Fidži a obhlédnu kuchyni nějakého domorodce…..a potom napíši i ten recept.

                     
                  • 747

                    Listopad 1, 2012 at 21:10

                    Koukám, že Vám naše šššššvestičky nedají sssspát… 😛

                     
                    • Sendyman

                      Listopad 2, 2012 at 03:16

                      Ale dají. 🙂 Dobrou noc.
                      Sluníčce obzvlášť.

                       
  12. oldwomen

    Listopad 1, 2012 at 21:03

    Ááááááááá, úplně ten recepis vidím před očima:
    Ve třech litrech vody pomalu dus, deset očištěných maniokových hlíz střední velikosti, hrst tapioky, dužina z půlky mladé palmy euterpe, oholená hlava a umytá chodidla ze dvou misionářů, můžeš přihodit i ruce, když nemáš misionáře, dej vepřovou hlavu na nožičky, když nemáš ani prase, kašli na to a jdi na tatarák …

     
    • 747

      Listopad 1, 2012 at 21:16

      😆
      Jo, ten je možná dobrej, Takovej fidžijskej gulášek.
      Pro milovníky tataráků by to potom bylo asi tak nějak: vezmi dobře proleželé hýždě mladého jinocha, půl vědra pepře, přidej dvě ňadérka, přihoď 30 papouščích vajec a všechno utluč korálovými palicemi a nastrouhej na korálové desce… 😛

       
  13. Sendyman

    Listopad 2, 2012 at 03:05

    Ahoj lidi! 🙂
    Tak vás musím zklamat. Teda, tataráček byl fajn (topinek takový hafo, že jsme je ani nesnědli, česnek snad i českej, docela měl sílu), nefiltrovaný pivo taky, ukrajinská obsluha neměla chybu, prostě paráda.
    Ale doutníček nebyl. Tlačil jsem, ale nepřetlačil.
    Holt, jsou to mladý kluci…

    😀 😀 😀
    Jo, ale jinak voba hulej jako fabriky. Dokonce někdy i ze svýho! 😀

     
    • 747

      Listopad 2, 2012 at 18:58

      Nj, tak doutníček dáte jindy, s někým, kdo už není takovej divoch a preferuje kvalitu požitku před kvantitou. 😛 A jak tak koukám, tak jste ten mejdan pěkně natáhli.

       
  14. sluníčko

    Listopad 2, 2012 at 19:18

    Nakonec jsem se tedy dočkala dvou receptů, takže až budu bez fantazie při vaření, zkusím to. Takže dííík!

     
  15. Witch

    Listopad 3, 2012 at 18:57

    Mám kousek receptu z Afriky. Princip ale mohl být podobný. V Africe se občas na maso lidi i chovali. Když byl někdo určený, byl v ohradě všem na očích, zájemci si kupovali kusy, které se rovnou na dotyčném označovaly. Vhodné bylo, aby měl dotyčný už břicho vycpané bylinkami (vybrali mu střeva a z vnitřností nechali jen ledviny), tak za sedm dní byl tak nejpozději na porážku. Maso se peklo – rožnilo. Jo a lidské maso je návykové. Spokojeni? 😉

     
    • 747

      Listopad 3, 2012 at 20:10

      Ješkovyvoči!!!!!! 😯

       

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: